کد مطلب:524 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:497

لباس نمازگزار
س 428: آیا نماز خواندن در لباسی كه شك در نجس بودن آن دارم، صحیح است؟





لباسی كه نجس بودن آن مشكوك است، محكوم به طهارت بوده و نماز خواندن با آن صحیح است.





س 429: آیا نماز خواندن در كمر بند چرمی كه از آلمان خریده ام و شك دارم كه از پوست طبیعی است یا مصنوعی و از پوست حیوان تذكیه شده است یا خیر، اشكال شرعی دارد؟ نمازهائی كه با آن خوانده ام، چه حكمی دارد؟





اگر شك در این باشد كه آن چرم طبیعی است یا مصنوعی، نماز با آن اشكال ندارد، ولی اگر بعد از احراز چرم طبیعی بودن آن، شك در این باشد كه آیا از حیوانی است كه شرعا تذكیه شده یا خیر، نجس نیست، ولی نماز با آن باطل است، و نمازهای گذشته كه در حال جهل به این حكم، خوانده اید، قضا ندارد.





س 430: اگر نمازگزار یقین داشته باشد كه نجاستی بر بدن یا لباسش وجود ندارد و نماز بخواند. بعدا معلوم شود كه بدن یا لباس او نجس بوده است. آیا نماز وی باطل است؟ اگر در حین نماز متوجه نجاست شود، نماز او چه حكمی دارد؟





اگر اصلا علم به نجس بودن لباس یا بدن نداشته باشد و بعد از نماز متوجه آن شود، نماز او صحیح است و اعاده و قضا واجب نیست. ولی اگر در اثناء نماز متوجه آن شود، اگر برای وی ازاله نجاست از بدن یا در آوردن لباس نجس بدون ارتكاب عملی كه منافات با نماز دارد، ممكن باشد، باید نجاست بدن را بر طرف یا لباس نجس را از خود دور كند و نماز خود را تكمیل نماید و اگر بر طرف كردن نجاست با حفظ حالت نماز برای او امكان ندارد و وقت هم وسعت دارد، واجب است كه نماز را قطع كند و با بدن و لباس پاك آن را اعاده نماید.





س 431: فردی از مقلدین یكی از مراجع، مدت زمانی نماز خود را با پوست حیوانی كه تذكیه آن مشكوك بوده و نماز با آن صحیح نیست، می خوانده است. طبق نظر مرجع تقلید او، اگر جزئی از حیوان حرام گوشت همراه او باشد، احتیاط واجب اعاده نماز خوانده شده است، آیا حیوانی كه تذكیه آن مشكوك است، حكم حیوان حرام گوشت را دارد؟





حیوانی كه تذكیه آن مشكوك است، از لحاظ حرمت خوردن گوشت و عدم جواز نماز با پوست آن، در حكم میته است، ولی نجس نیست، و نمازهای گذشته اگر با جهل به این حكم، انجام گرفته است، محكوم به صحت است.





س 432: زنی در اثنای نماز متوجه می شود كه مقداری از موهایش پیداست و فورا آن را می پوشاند، آیا نماز خود را باید دوباره بخواند یا خیر؟





تا زمانی كه ظاهر شدن مو عمدی نباشد، اعاده واجب نیست.





س 433: شخصی به علت اضطرار مجبور به تطهیر مخرج بول با سنگ یا چوب و یا هر چیز دیگری می شود و هنگامی كه به منزل مراجعت می كند، آن را با آب تطهیر می نماید، آیا هنگام نماز باید لباس زیر خود را عوض كرده یا تطهیر نماید؟





اگر لباس او با رطوبت بول نجس نشده است، تطهیر لباس واجب نیست.





س 434: به كار انداختن بعضی از دستگاههای صنعتی وارداتی با همكاری متخصصین بیگانه امكان پذیر است و آنها از دیدگاه فقه اسلامی كافر و نجس هستند، با توجه به این كه به كار انداختن آن دستگاهها با استفاده از روغن و مواد دیگری كه با دست ریخته می شوند، صورت می گیرد، بنابراین پاك بودن آنها امكان ندارد. و همچنین با توجه به این كه لباس و بدن كارگران هنگام كار با این دستگاهها در تماس است و در وقت نماز فرصت تطهیر لباس و بدن را بطور كامل ندارند، تكلیف آنها نسبت به نماز چیست؟





با احتمال این كه كافری كه اقدام به راه اندازی دستگاهها و وسائل می كند، از اهل كتاب باشد كه محكوم به طهارت هستند و یا در هنگام كار دستكش پوشیده باشد، به صرف این كه دستگاه به وسیله كافر راه اندازی شده است، یقین به نجاست حاصل نمی شود و با فرض یقین به نجاست دستگاه و تماس بدن و لباس كارگران با آن در حین كار با رطوبت مسریه، تطهیر بدن برای نماز واجب است و لباس هم باید عوض و یا تطهیر شود.





س 435: اگر نمازگزار دستمال و امثال آن را كه با خون نجس شده اند، حمل كند و یا در جیب خود بگذارد، آیا نماز او باطل است؟





اگر دستمال به قدری كوچك باشد كه نتوان عورت را با آن پوشاند، همراه بودن آن در نماز اشكال ندارد.





س 436: آیا نماز در لباس معطر به عطرهای امروزی كه حاوی الكل است، صحیح است؟





اگر علم به نجاست آن عطرها نداشته باشد، نماز در لباسهای مذكور اشكال ندارد.





س 437: زنان چه مقدار از بدن خود را باید هنگام نماز بپوشانند؟ آیا پوشیدن لباسهای آستین كوتاه و نپوشیدن جوراب اشكال دارد؟





بر زنان واجب است در نماز تمام بدن و موی خود را به غیر از صورت به مقداری كه شستن آن در وضو واجب است و دست ها تا مچ و پاها تا مفصل ساق با پوششی كه كاملا بدن را می پوشاند، بپوشانند و در حضور نامحرم پاها را نیز باید بپوشانند.





س 438: آیا بر زنان پوشاندن روی پاها هنگام نماز واجب است؟





پوشاندن پاها تا مفصل ساق در صورتی كه نامحرم حاضر نباشد، واجب نیست.





س 439: آیا پوشاندن كامل چانه هنگام حجاب و در نماز واجب است، یا این كه فقط قسمت پائین آن باید پوشانده شود، و آیا وجوبِ پوشش چانه مقدمه پوشاندن صورت است كه شرعا واجب است؟





پوشاندن قسمت پائین چانه واجب است نه خود آن، زیراچانه جزئی از صورت است.





س 440: آیا حكم صحیح بودن نماز در متنجسی كه كافی برای پوشش عورت محسوب نمی شود، اختصاص به صورت نسیان و جهل نمازگزار به حكم یا موضوع دارد و یا شامل شبهه حكمیه و موضوعیه هم می شود؟





اختصاص به دو صورت جهل و نسیان ندارد، بلكه نماز با متنجسی كه كافی برای پوشش عورت نیست، حتی در صورت علم هم صحیح است.





س 441: آیا وجود مو یا آب دهان گربه در لباس نمازگزار باعث بطلان نماز او می شود؟





بله، موجب بطلان نماز است.